Daha Fazla Satış Nasıl Yapılır?
Eğer satışlarınızda problem yaşıyorsanız bunun iki kök nedeni vardır. Ya yeterince satış fırsatı üretemiyorsunuzdur ya da satış sürecini iyi yönetemiyorsunuzdur. Devamını Oku
Web sitesi canlıya geçişi karmaşık ve zorlu bir süreci ifade etmektedir.
Bu bloğumuzda size bu konuda yardımcı olabilmek için, her çeşit sitenin canlıya taşınması için hem rehber olarak hem de etkileşimli bir taslak olarak kullanabileceğiniz bir kontrol listesi oluşturduk.
Web sitesi canlıya geçişi, bir web sitesinin kurulumunu değiştirmek için geçirdiği bir süreçtir. Canlıya geçiş, genellikle web sitesinin platformu, yapısı, içeriği, konumu veya tasarımıyla ilgili ciddi değişiklikler gerektirir. Site güncellemeleri için basit güncellemeler değildir.
Bir web sitesini canlıya geçirmek problem çözmek için bir zorunluluk niteliği taşısa da, kaçınılmaz olarak beraberinde birçok risk getirmektedir - arama motorlarında sıralamanızı kaybetmekten web sitenizin mevcut bölümlerini kaybetmeye varıncaya kadar.
Web sitesi canlıya geçişi zorlu bir süreci ifade eder ve bu süreçte ilerleyebilmek için gerçekten iyi bir nedene ihtiyacınız var.
Sitenizi canlıya taşımaya karar verdiyseniz, kendinizi karmaşık bir karar verme, esnek planlama ve teknik zorluklar yaşayacağınız bir sürece sokuyorsunuz. Ama endişelenmeyin! Hepsini adım adım anlamanıza yardımcı olmak için buradayız.
En baştan başlayalım:
Bir site sahibi olarak karşılaşabileceğiniz çeşitli durumlar vardır. En yaygın canlıya geçiş nedenleri gözden geçirelim:
Sitenizin görünümü, yapısı veya tasarımı nedeniyle dönüşümlerinizin veya satışlarınızın zayıf olduğunu düşünüyorsanız sitenizi yenileyerek canlıya geçirebilirsiniz.
Güncel olmayan bir içerik yönetim platformuna sahipseniz bu sizi sınırlar, geride bırakır ve potansiyel müşterilerinizle iletişime geçmenizi engeller, bu da satışlarınızın düşmesine neden olabilir. Sitenize uygun ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir CMS seçmeniz yararınıza olacaktır. Çünkü her site farklı bir yaklaşım gerektirir.
Günümüzde bir internet sitesinin mobil hali için optimizasyon düşünmemek mümkün değil. Yine de, öncelikle hedef kitlenizin tercihlerini analiz etmeli ve mobil cihazlara özel bir deneyim oluşturmanın uygun bir fayda sağlayıp sağlamayacağını gözden geçirmelisiniz.
HTTPS protokolünü web sitenize uygulamak güvenlik açısından önem taşımaktadır. SSL sertifikasına sahip bir siteniz yoksa tarayıcılar internet sitenize giriş yapan kullanıcılara güvenli olmayan sayfa şeklinde bir uyarı açacağından kullanıcı deneyimi olumsuz etkilenebilir.
Sunucunuzun performansından veya barındırma koşullarından memnun değilseniz, başka bir server’a geçmek isteyebilirsiniz. Konu ile ilgili detaylı bir araştırma yapmalı ve doğru bir server bulmak için zaman ayırmalısınız.
Yeniden markalandırma veya daha iyi bir URL’ye geçme isteği nedeniyle alan adınızı değiştirmek isteyebilirsiniz. Etki alanı adını (domain) değiştirmek, acele karar vermemeniz gereken önemli bir karardır.
Etkileşimli kontrol listemiz başarılı bir web sitesi canlıya geçişi için atmanız gereken bütün adımları içermektedir, bu nedenle hazırladıklarımızı bir rehber olarak ve / veya planlama için bir taslak olarak kullanmaktan çekinmeyin. Şimdilik, canlıya geçişi düzgünleştirmenin anahtarının dikkatli planlama ve test olduğundan geçtiğini hatırlamanız gerekmektedir.
Kullanıcılarınızı web sitenizi taşıyacağınız konusunda bilgilendirin. Gerekli tüm talimatları izleseniz bile, web site trafiğiniz ziyaretçileri bilgilendirmediğiniz için olumsuz etkilenebilir, bu nedenle ziyaretçileriniz için bir bilgilendirici mesaj yayınlamak yararınıza olacaktır.
Sitenin tamamını tek seferde geçirmemeye çalışın. İlk önce, yeni site için bir test örneği oluşturun. Her şeyin doğru çalıştığından emin olduğunuzda, web sitenizi parça parça taşımaya başlayın.
Birden fazla taşıma işlemini tek bir adımda yapmaktan kaçının. Örneğin, etki alanı adınızı değiştirmek, yeni bir servera geçmek ve sitenizi yeniden tasarlamak istiyorsanız, bir seferde bir taşıma işlemi yapmanızı öneririz.
Altın bir kural olarak, geçiş işlemini mümkün olduğunca basit tutun. Aynı anda birden fazla değişiklik yapmamaya çalışın. Eğer yapabilirseniz, mümkün olduğunca URL’leri değiştirmemeye çalışın. Geçiş hakkında analizler ve net planlamalar yapın; sonuçta planın başarısızlıkla sonuçlanmaması için gayret sarf edin.
En iyiyi umut et, ama en kötüye hazırlan. Web sitesi geçişi, pek çok potansiyel sorunu ve tuzağı olan ciddi bir girişimdir.
Süreci kolaylaştırmak için kontrol listemizi kullanmayı, iş planlaması yapmayı ve test etmeyi unutmayın.
Web sitesi canlıya geçiş ve hizmetlerimiz konusunda detaylı bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Eğer satışlarınızda problem yaşıyorsanız bunun iki kök nedeni vardır. Ya yeterince satış fırsatı üretemiyorsunuzdur ya da satış sürecini iyi yönetemiyorsunuzdur. Devamını Oku
İşletme sahibi olmak oldukça zor. İşin içine pazarlamayı da kattığınızda her şey kolaylıkla çığırından çıkabilir. Henüz böyle hissetmiyor olabilirsiniz ama bir süre sonra hissetmeye başlayacaksınız. Devamını Oku
GDPR (General Data Protection Regulatory - Genel Veri Koruma Yönetmeliği), 25 Mayıs 2018'de yürürlüğe giren yeni bir dijital gizlilik düzenlemesidir. Devamını Oku
İçerik pazarlaması; yeni nesil dijital iletişimde, markanın hedef kitlesinin dikkatini çekecek içerikler ile müşterinin zihninde konumlandırma çalışmalarının yapıldığı dijital süreçtir. Devamını Oku
Inbound pazarlama, hedef kitlenin dikkatini çekecek yöntemlerle dijital platformlar üzerinden müşteri çekmenizi sağlayan bir pazarlama metodudur. Devamını Oku
MBIS Genel Müdürü Sn. Cenk Salihoğlu, Z TAKIMI ile yapılan dijital pazarlama çalışmalarını değerlendirdi.
Hemen İnceleIBM Gold Partneri olan Ayrotek, Z TAKIMI ile yaptığı dijital pazarlama çalışmaları hakkında konuştuk.
Hemen İncelePotansiyelinin farkına var! Daha fazlası varken daha azıyla yetinme.
Markanızın görünürlüğünü ve satışınızı maksimum seviyeye çıkartmak, yalnızca bir tık uzağınızda.